10nov(nov 10)08:0011(nov 11)17:00Vingprovning
Kursen kombinerar kursföreläsningar med praktiska fältövningar och demonstration av laboratorieutrustning. Vingprovningskedjan gås igenom från planering, provning utvärdera resultat. Vanliga felkällor belyses av erfarna fältgeotekniker samt
Kursen kombinerar kursföreläsningar med praktiska fältövningar och demonstration av laboratorieutrustning.
Vingprovningskedjan gås igenom från planering, provning utvärdera resultat. Vanliga felkällor belyses av erfarna fältgeotekniker samt handläggande geotekniker. En viktig del i kursen är de diskussioner och erfarenhetsutbyten som uppkommer mellan kursdeltagare under och efter kurspassen.
2025-11-10 08:00 - 2025-11-11 17:00
15 000 kr exkl moms via faktura. SGF medlem får 1000 kr i rabatt. I avgiften ingår dokumentation, lunch och fika. Logi INGÅR i kursavgiften.
Kursen vänder sig lika mycket till geotekniska handläggare som fältgeotekniker. Det vore önskvärt om det blev en bra fördelning av de bägge kategorierna för lärorika diskussioner under kurstillfället.
Det rekommenderas att fältgeotekniker och handläggare har minst 3 års erfarenhet och att fältgeotekniker genomgått Huvudkurserna i fältgeoteknik.
Kursmål:
Kursen avser att ge deltagarna en insikt vad som krävs för en väl genomförd vingprovning och praktiska råd. Kursen skall ge kursdeltagarna en förståelse för vikten av att arbeta med kvalitet och noggrannhet genom hela kedjan. Kursen behandlar hela kedjan.
Typ av kurs inkl antal dagar:
2-dagarskurs boende ingår i kostnaden. Antal deltagare max 33 st.
Kurslitteratur inkl andra hjälpmedel:
Följande litteratur tas med vid kurstillfället:
SS-EN ISO 22476-9:2020
Kunskapsverifiering:
Skriftlig tentamen på plats.
Krav för kursintyg:
Kursintyg delas ut till deltagare som uppfyller följande krav:
– Minst 80% närvaro på kursen
– samt 75% rätt på tentamen
Thomas Andrén, Elisetorp Konsult AB